Dag 3; Monda en El Faro, een heel ander programma dan verwacht.

Vandaag, woensdag 15 oktober 2014, is de eerste dag van deze trip dat we verschillende huizen gaan bekijken. We hebben van tevoren een hele lijst aangeleverd aan Gerard ‘a.k.a.’ Francois. Via een vriendin in Nederland zijn we aan dit contact gekomen en hij werkt op een makelaarskantoor in Marbella. Zijn roepnaam is Gerard maar omdat dat volgens hem voor de Spanjaarden moeilijk uit te spreken is, noemt hij zich Francois. Oké, duidelijk. Via de email hebben wij een lijst met woningen aangeleverd die we op het internet hebben gezien en graag willen bekijken. ” Lukt dat in 1 dag of moeten we 2 dagen vrijhouden? Nee hoor, het lukt wel in 1 dag”.

Afijn, op verzoek van Gerard hebben we afgesproken in Benalmadena bij het Sunset Hotel, maar het lijkt ons niet echt handig om daar af te spreken omdat bijna alle huizen die we willen bezoeken in de buurt van Alhaurin el Grande liggen, waar wij ons huis hebben gehuurd. Gisteren dus toch nog maar even gebeld, waarom eerst een half uur naar Benalmadena rijden?  “Nou, we kunnen dan een kopje koffie op kantoor drinken om kennis te maken en er is een 7-seater auto gehuurd zodat we met z’n allen kunnen rijden, wel zo gezellig”, aldus Gerard ‘a.k.a.’ Francois. Dat klinkt wel logisch, dus hup onderweg naar het hotel!

koffie

Met een minuut of 35 staan we voor het hotel. Gerard en makelaar Gary staan al buiten op de stoep op ons te wachten. Even handjes schudden en een voorstelrondje. Of Susan bij Gary in de auto kan, dan gaat Gerard bij Joost en pa en ma in de auto. Huh? “Nee, de 7 seater is niet gelukt, dus we moeten met 2 auto´s”. Oh…oké…en de koffie komt er ook niet meer van, we gaan meteen op pad. Ach, een beetje flexibel zijn hoor!

We gaan eerst op weg naar Monda, ongeveer 35 minuten vanaf Alhaurin el Grande en iets meer dan een uur vanaf Benalmadena 😉 Het is een klein plaatsje dat iets verder ligt van de kust, meer het binnenland in. Het zit net op de grens van hoe ver weg we willen zitten vanaf de kust en Mijas en omgeving. We hadden al op internet gezien dat het een bijzondere locatie is met 3 verschillende huisjes. Heel hoog op een berg , tussen de bomen, met steile afgronden. We zijn echt benieuwd. We rijden de grote weg af en komen op een zogeheten dirt-track. We rijden door iets wat op een rivierbedding lijkt alleen is er nu geen water. Maar ja, hoe is dat ´s winters als er veel regen is gevallen? Geen idee en de makelaar ook niet. We rijden verder omhoog en komen een grote poort tegen. Yes, hier begint het landgoed al, spannend!

poort

We rijden behoorlijk steil omhoog en bovenaan in het grind parkeren we de auto. En daar zien we een schattige gele Cabana! Er moeten er uiteindelijk 3 zijn, leuk in zomerse gele kleuren met een beetje Afrikaanse inrichting. Oh, nu worden we toch wel een beetje enthousiast,het ziet er wel heel erg leuk uit! Het is binnen ook echt heel leuk in Afrikaanse sferen ingericht, er hangt echt een goede sfeer. Er is duidelijk veel aandacht aan gegeven.

monda 1 - kopiemonda2 - kopie

Alleen.. die deurtjes…dat lijken wel caravandeurtjes?! En die vloer, en dat keukentje….Mams loopt nog even naar de zijkant van het huis en kan daar op haar knieën onder de Cabana kijken. En ja hoor, er staan wielen onder hahaha….Het is dus gewoon een caravan waar verschillende ruimtes omheen zijn gebouwd met stenen muren. Slim gedaan en ook niks mis mee, als je het maar wel van tevoren weet. Het scheelt namelijk nogal in waarde.

We lopen nog naar een plot boven deze Cabana waar nog ruimte is om een huis voor onszelf te bouwen. De vergunning is er al, je kunt er zo iets neerzetten. Daarna lopen we naar beneden om de volgende Cabana te bekijken. Deze is al minder van kwaliteit en ruikt wat muffig. Via het zwembad lopen we weer naar de volgende. Het zijn wel afstanden want het is best steil. Via een grindpad loop je steeds een niveau naar beneden. Dat kun je goed op onderstaande foto zien. Leuk om met je ontbijtjes voor de gasten van boven naar beneden te lopen, dan heb je er al een dag op zitten.

van bovenasf

 

De derde Cabana is ernstig aan onderhoud toe. Hier stort het plafond bijna naar beneden, zijn allerlei vochtplekken zichtbaar en zak je soms ook wat door de vloer. Jammer, want voor de juiste doelgroep had dit echt wat kunnen zijn, maar niet voor ons. Daar zijn wij eigenlijk al meteen over uit. Te ver afgelegen van alles, bijna 17.000 m2 aan grond, wat voornamelijk steile afgronden met bomen zijn, maar toch aardig nog wat onderhoud. Maar een superleuke ervaring. Makelaar Gary vond het eerste huisje al niets, dus hij heeft zich de hele bezichtiging afzijdig gehouden. In de auto gaf hij aan dat we wel gek zouden zijn als we zoiets zouden kopen. Tja, zo kan je het ook zeggen…..

We gaan terug naar het makelaarskantoor want de bezichtigingen die ik op mijn lijst heb staan komen niet op de lijst van Gary voor. Wat verrassend. Gelukkig hebben we inmiddels al wat ervaring opgedaan met makelaars, dus het komt ons niet geheel onbekend voor. We nemen de lijst op kantoor nog even uitgebreid door en komen tot de conclusie dat voor een aantal opgegeven huizen de sleutel niet beschikbaar is en dus bezichtiging vandaag niet mogelijk. Maar Gary weet nog 2 huizen te vinden in El Faro wat echt plaatjes moeten zijn. Geen B & B mogelijkheid maar meer een beleggingsobject.

We willen toch even gaan kijken omdat je soms ook open moet staan voor andere gedachten. El Faro is een kleine wijk, op 30 minuten rijden ten oosten van Marbella en 5 minuten afstand van de zee, vlakbij de winkels met hele dure huizen. Het eerste huis is niet onaardig, het ziet er eigenlijk heel goed uit. Met een trap naar boven, naar het eerste gedeelte wat bestaat uit een woonkamer, 2 slaapkamers, 2 badkamers en een keuken. Via het balkon kijk je de gemeenschappelijke tuin in. Met de trap loop je naar beneden naar het andere appartement. Hier moet nog het een en ander aan gebeuren qua opknappen, maar de ruimte is er.

huis 1 el farohet zwembad el faro 1

Met de hele delegatie lopen we over het vers gemaaide gras naar het gemeenschappelijke zwembad. Dat ziet er goed uit. Via het zwembad loop je binnen 5 minuten naar de golfbaan, ook handig. Er staan ongeveer 7 a 8 huizen in deze community rond het zwembad. Als we dit huis zouden kopen moeten we dus zelf ergens een huis huren en dan kunnen we van de opbrengst van dit huis met 2 appartementen leven. Investeren dus en een hele andere manier van denken en leven dan we voor ogen hebben.

Het tweede huis dat een paar meter verderop ligt gaan we ook nog even bekijken. Dit huis heeft een eigen zwembad en 2 garages erbij. Dat ziet er al beter uit, niks gemeenschappelijk. We kunnen niet anders zeggen dan dat het een leuk huis met veel mogelijkheden is. Er zit zelfs een dakterras op met een schitterend uitzicht richting zee.

huis 2 in el faro zwembad huis 2

Het laatste huis heeft best indruk gemaakt. We laten het allemaal even bezinken, want we hebben vandaag nog een aantal huizen te gaan. Dat beloofd wat!

 

 

Leave a comment